Beeld © Splendid Film

Misfit 3 slaat bioscoop over: rechtstreeks naar Netflix

21 januari 2021 11:26

De Nederlandse jeugdfilm 'Misfit 3' komt niet meer in de bioscopen uit. Het derde deel in de populaire reeks zal dit voorjaar rechtstreeks op streamingdienst Netflix verschijnen. Dat hebben producent NewBe en distributeur Splendid donderdag bekendgemaakt.

De film, met Djamila en Niek Roozen in de hoofdrollen, zou eerder in december in de bioscopen gaan draaien. Maar door de coronalockdown moesten de bioscopen sluiten en het is nog volstrekt onduidelijk wanneer ze weer de deuren kunnen openen. Eerder stelde Splendid nog dat Misfit 3 zou gaan draaien na de lockdown.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Buddy Vedder en Jeroen van Koningsbrugge spelen in Misfit 3

De datum waarop Misfit 3 op Netflix verschijnt, is nog niet bekend. De eerste twee films deden het goed in de bioscopen en trokken per stuk ruim 200.000 bezoekers. In Misfit 3 beginnen Julia, Nick en Sterre het schooljaar goed: ze hebben een contract bij een platenlabel en mogen optreden in een grote nationale liveshow. Er zijn ook hoofdrollen voor Buddy Vedder en Jeroen van Koningsbrugge.

Het is de tweede Nederlandse film in korte tijd die Splendid niet meer in de bioscoop uitbrengt. Eerder werd ook gemeld dat de omstreden Nederlandse oorlogsfilm De Oost, over de onafhankelijkheidsstrijd in Indonesië, niet meer op het witte doek wordt uitgebracht. De film verschijnt via een ander platform; het is nog niet gemeld welk platform precies.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Remake Nederlandse film Misfit is superhit in Polen

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!