Daryl Sabara en Alexa Vega in 'Spy Kids' Beeld © Troublemakers Studios

Spy Kids-filmreeks wordt nieuw leven ingeblazen met reboot

28 januari 2021 14:51

Het was één van de populairste kinderfilms van de '00s: 'Spy Kids'. In 2001 kwam het eerste deel uit en tot en met 2011 volgden er nog verschillende. Inmiddels zijn de jeugdige hoofdrolspelers al hartstikke volwassen, maar dat weerhoudt de makers er niet van om aan een reboot te werken.

Spy Kids moest een kruising worden tussen James Bond en Willy Wonka, liet regisseur en bedenker Robert Rodriguez twintig jaar geleden weten. De film sloeg direct aan en haalde wereldwijd bijna 150 miljoen dollar op. Met de tweede film, The Island of Lost Dreams, en de derde, Game Over, wisten ze dat succes te evenaren. Daarna hielden de kindspionnen ermee op. Lang wachten wordt beloond, want nu komt er alsnog een vervolg. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Spy Kids-acteur ziet reboot wel zitten

Robert Rodriguez keert terug in zijn rol als schrijver en regisseur, meldt Deadline. Of de hoofdrolspelers uit de vorige films ook een comeback maken, is niet bekend. De originele Spy Kids bestonden uit Carmen (Alexa Vega) en Juni Cortez (Daryl Sabara), die onderdeel uitmaakten van een spionnenfamilie. Antonio Banderas en Carla Gugino speelden hun ouders Gregorio en Ingrid Cortez. In 2011 werd er nog een poging gedaan met een nieuwe cast, maar Spy Kids: All the Time in the World was geen groot succes. 

Alexa was ten tijde van Spy Kids 12 jaar oud en haar 'broertje' Daryl pas 8. Inmiddels zijn ze respectievelijk 32 en 28. De kans is dus klein dat zij weer de kinderen zullen spelen in de reboot, maar ze zouden natuurlijk wel een oudere versie van hun personage kunnen spelen. Er is namelijk nog niets bekendgemaakt over een eventuele nieuwe cast of de terugkeer van de originele line-up.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!