Beeld © Netflix

The Queen's Gambit krijgt waarschijnlijk geen tweede seizoen

17 februari 2021 08:30

'The Queen's Gambit' is misschien wel dé Netflix-serie van de afgelopen tijd. De schaakshow over Beth Harmon scoorde de pannen van het dak. In de eerste maand keken 62 miljoen huishoudens naar haar bijzondere verhaal. Goed plan om een tweede seizoen te maken dus, zou je zeggen. Maar dát lijkt allesbehalve zeker.

"We zijn erg blij met de volledigheid van Beth's verhaal"

De producer van de serie, William Horberg, heeft aan Deadline laten weten dat een tweede seizoen voorlopig nog niet op de planning staat. Horberg vindt dat de serie een bevredigend eindpunt heeft bereikt. "En we willen het publiek zelf de ruimte in laten vullen over wat er daarna gebeurt voor Beth Harmon", vertelde hij. "We zijn erg blij met de volledigheid van Beth's verhaal." 

 

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Actrice Anya Taylor-Joy vond einde Queen's Gambit vreselijk

Jammerlijk nieuws voor de fans van het programma dus. Hoofdrolspeelster Anya Taylor-Joy, die de rol van Beth Harmon vertolkte, is wel te porren voor een terugkeer, gaf ze eerder al aan. "Ik ben dol op het personage en ik zou zeker terugkomen als ze dat zouden vragen", vertelde ze vorig jaar al aan Town & Country. In dat gesprek gaf de actrice ook aan dat een tweede seizoen erg onwaarschijnlijk is, omdat er nooit over was gesproken. "Maar zeg nooit 'nooit'."

Wie een grote fan van de serie is, is Leco van Zadelhoff. Naast het pakkende verhaal, genoot hij vooral van de me fashion statements die voorbij kwamen in de serie. In de video hieronder vertelt Leco er alles over.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!