Beeld © ANP

Japie Krekel in Pinokkio-film gespeeld door Joseph Gordon-Levitt

04 maart 2021 03:06

Luke Evans (41), Cynthia Erivo (34) en Joseph Gordon-Levitt (40) zijn toegevoegd aan de cast van de liveactionfilm die wordt gemaakt over 'Pinokkio'. Cynthia en Joseph gaan de Blauwe Fee en Japie Krekel spelen, Luke kruipt volgens 'Entertainment Weekly' in de huid van slechterik de Koetsier.

Eerder werd al duidelijk dat Tom Hanks in de film te zien is als Gepetto, de houtbewerker die Pinokkio maakt, vurig wenst dat de houten pop een echt jongetje wordt en op zijn wenken wordt bediend. Pinokkio is een boek van de Italiaanse schrijver Carlo Collodi dat in 1883 uitkwam. Disney bracht het verhaal in 1940 in getekende versie naar het witte doek. Het was, na Sneeuwwitje uit 1937, de tweede lange animatiefilm van de studio.

Miniatuurvoorbeeld

LEES OOK:

Nieuwe Netflix-film met Joseph Gordon-Levitt en Jamie Foxx

De nieuwe film wordt geregisseerd door Robert Zemeckis. Hij is niet de enige die werkt aan een film rond het houten jongetje met de lange neus. Guillermo del Toro maakt voor Netflix een stopmotionfilm over Pinokkio, met onder meer Ewan McGregor, Cate Blanchett, Tilda Swinton, Finn Wolfhard en Christoph Waltz.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!