Robert Downey Jr. en Michele Morrone Beeld © Getty Images

Erotische film 365 Days grote 'favoriet' voor Slechtste Film

15 maart 2021 17:50

Dit weekend stond niet alléén in het teken van lovende prijzen (lees: Grammy's): ook de nominaties voor de Razzie's - voluit de Golden Raspberry Awards - werden bekendgemaakt, de prijs voor slechtste film van het jaar. Dus nee, dat beeldje wil je als filmmaker niet op je schouw hebben staan. Toch zijn er een aantal die er dit jaar kans op maken.

Toch een lijstje waarmee je je eigen filmsmaak even in perspectief wordt geplaatst. Hoe dan ook, de films die dit jaar genomineerd zijn voor de tegenhanger van de Oscars zijn Absolute ProofMusicFantasy Island, Dr. Dolittle en de erotische Netflix-film 365 Days. Dr. Dolittle heeft de zwaarste klap te verduren met maar liefst zes Razzie-nominaties, waaronder voor Slechtste Film, Slechtste Acteur (voor hoofdrolspeler Robert Downey Jr.) en Slechtste Scenario.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

365 Days-hunk Michele Morrone landt giga modellenklus

De nominatie van 365 Days komt niet uit de lucht vallen. De omstreden film kon rekenen op veel kritiek, vooral omdat het seksueel geweld zou verheerlijken. Er zijn zelfs petities ingediend 'm offline te halen. Toch lieten de makers weten dat er een tweede deel in de maak is. Mocht je de hete film nog niet gezien hebben: in de film wordt een ambitieuze zakenvrouw ontvoerd door een maffioso die door haar is geobsedeerd. Het doel is dat zij verliefd op 'm wordt. Resultaat: een reeks erotisch bedoelde scènes die overduidelijk geïnspireerd zijn op Fifty Shades of Grey

Bekijk hieronder waarom de film na de lancering onderwerp van gesprek was:

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Hier zijn de eerste beelden van Netflix-film over Ferry Bouman

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!