Sharon Stone in 'Basic Instinct' Beeld © Getty Images/Carolco Pictures

Sharon Stone 'misleid' om slipje uit te doen in Basic Instinct

19 maart 2021 17:21

De iconische scène in 'Basic Instinct' waarin Sharon Stone (63) haar benen spreidt, was er bijna niet geweest. De actrice vertelt in haar memoires 'The Beauty of Living Twice' dat ze misleid is door regisseur Paul Verhoeven (82) en geschokt was toen haar kroonjuwelen voor de bioscoopbezoekers te zien waren.

"Ik had helemaal geen keuze"

Basic Instinct kwam in 1992 uit en er is één scène die bij alle kijkers in het geheugen gegrift staat: Sharon die haar benen spreidt. Hoewel het een iconisch moment is in de filmgeschiedenis, was het niet de bedoeling dat haar edele delen te zien zouden zijn, vertelt de actrice nu in haar memoires The Beauty of Living Twice. Het blad Vanity Fair heeft een uittreksel uit het boek, waarin Sharon beschrijft in de val gelokt te zijn door de regisseur van de film, Paul Verhoeven. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Sharon Stone vraagt volgers kaarsje te branden voor zus

Sharon werd gevraagd om haar onderbroek uit te doen tijdens de opnames van de scène in de ondervragingskamer, omdat haar slipje 'reflecteerde' in het licht. Volgens de actrice werd haar beloofd dat haar vagina niet zichtbaar zou zijn wanneer de film uit zou komen. Maar niets was minder waar. Tijdens een vroege vertoning kwam ze erachter dat die wel degelijk zichtbaar was en daar was ze niet bepaald blij mee. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Sharon Stone stond oog in oog met de dood

Het zat Sharon niet lekker. In haar memoires beschrijft ze hoe ze Paul naderhand 'in het gezicht sloeg' en vervolgens haar advocaat inschakelde. Die wist haar te vertellen dat het illegaal was om zonder haar toestemming zo gefilmd te worden en dat de film geschrapt kon worden. "Ik vertelde Paul wat ik had gehoord", vertelt Sharon. "Hij zei dat er niets aan gedaan ging worden. Ik was maar een actrice, maar een vrouw. Ik had helemaal geen keuze." 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Sharon Stone kan weer naar liefde swipen op datingapp

"Uiteindelijk besloot ik de scène erin te laten, omdat het juist was voor de film en het personage", verklaart Sharon. De actrice probeerde de situatie zo 'objectief mogelijk' te benaderen. Daarnaast besefte ze dat dit haar doorbraak kon zijn. Sharon bleek gelijk te hebben. De film haalde wereldwijd zo'n 50 miljoen dollar op en werd genomineerd voor meerdere prijzen. Bovendien is Basic Instinct een baken in de filmgeschiedenis geworden. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!