Ferry de film Beeld © Netflix

Nieuwe gezichten maken hun opwachting in Netflix-film Ferry

22 maart 2021 12:58

Niemand minder dan wereldacteurs Huub Stapel (66) en Monic Hendrickx (54) duiken het verleden in en komen de cast van 'Undercover'-film 'Ferry' versterken. Hoe ze de rollen precies gaan invullen, dat zien we vanaf 14 mei. Netflix heeft zojuist wel alvast de eerste beelden vrijgegeven.

Vanaf 14 mei is de Nederlandse Netflix Original Ferry exclusief te zien bij de streamingdienst. De film is een prequel van de succesvolle serie Undercover en vertelt het verhaal van de Brabantse drugskoning Ferry Bouman (Frank Lammers) en zijn Daan (Elise Schaap). 

Omdat het een prequel is zullen Peter (Tom Waes) en Anouk (Anna Drijver) niet te zien zijn in de film. Ook viervoeter Khaleesi laat het afweten. Daar krijgen we wel twee nieuwe gezichten voor terug die nog niet in de Undercover-reeks voorbijkwamen. Zo vervult Monic Hendrickx de rol van Claudia, de zus van Ferry van wie hij vervreemd is geraakt. En geeft Huub Stapel gestalte aan de machtige hasjbaron Brink.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Aan deze ingrijpende eis van Jumbo moet Frank Lammers zich houden

Ferry speelt zich af in 2006, in Amsterdam. De meedogenloze Ferry Bouman werkt op dat moment voor Brink, een machtige crimineel en Ferry’s mentor. Op een dag wordt de bende bruut overvallen en raakt de zoon van Brink levensgevaarlijk gewond. Wanneer de sporen naar een groepje kampers in Brabant wijzen, wordt Ferry op pad gestuurd om de daders te vinden en keert hij terug naar zijn geboortestreek - die hij lang geleden ontvluchtte.

Het stroeve weerzien met de familie van wie hij vervreemd is, de terugkeer naar het kampeerleven dat hij afgezworen had en de ontmoeting met zijn charmante buurvrouw Daniëlle kruipen langzaam onder het stalen pantser van Ferry. Zijn zoektocht leidt tot onverwachte ontknopingen en uiteindelijk wordt de loyaliteit van Ferry zwaar op de proef gesteld…

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Netflix viert Tiger King-jubileum met Drag Race-musical

Monic Hendrickx scoort rolletje in Netflix-film Ferry

01:52

Ferry is vanaf 14 mei te zien bij Netflix.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!