Jim Carrey in 'Ace Ventura' Beeld © Morgan Creek Entertainment

Ace Ventura-films nieuw leven ingeblazen: derde deel in de maak

23 maart 2021 16:31

Het lijkt er sterk op dat Jim Carrey (59) weer in de huid van 's werelds meest geliefde dierendetective gaat kruipen. De 'Ace Ventura'-reeks krijgt namelijk een derde film, meldt het Amerikaanse programma 'Today'.

Ace Ventura: Pet Detective betekende in 1994 dé grote doorbraak voor Jim en zijn tegenspeler Courteney Cox, wier successerie Friends later dat jaar trouwens ook van start ging. De film werd een wereldwijde sensatie, haalde ruim 100 miljoen dollar op en kreeg het jaar erop meteen een vervolg, Ace Ventura: When Nature Calls. De tweede film werd wat minder warm onthaald door critici, maar na 26 jaar wordt er toch nog een poging gewaagd met een derde deel.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Boeklancering Jim Carrey uitgesteld tot het najaar

Het volgende Ace Ventura-hoofdstuk zal naar het schijnt op Amazon Prime Video te zien zijn, al is het nog onduidelijk of Jim weer van de partij is, schrijft Today. Al wel bekend is dat de makers van de animatiefilm Sonic The Hedgehog zich ontfermen over de reboot - en laat Jim nu net in die film een grote rol spelen. De kans lijkt dus behoorlijk aanwezig dat hij weer te zien zal zijn als de dierendetective.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jim Carrey showt nieuwe vlam op rode loper

De eerste twee delen maakten in 1994 en 1995 een hoop los. Jim werd geprezen om zijn geinige oneliners, zoals 'alrighty then'. Bovendien was Ace Ventura het startschot van een lange samenwerking tussen Jim en regisseur Tom Shadyac. De twee bleken een dynamisch duo en boekten succes met hun films Liar Liar en Bruce Almighty. Wanneer de nieuwe Ace Ventura moet verschijnen, is nog niet bekendgemaakt. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!