Chadwick Boseman Beeld © Getty Images

Vrouw Chadwick Boseman neemt postuum NAACP Award in ontvangst

28 maart 2021 10:08

Chadwick Boseman, de 'Black Panther'-acteur die in augustus op 43-jarige leeftijd overleed aan de gevolgen van kanker, heeft postuum een NAACP Image Award gewonnen. Die krijgt hij voor zijn rol als jazzmuzikant in de film 'Ma Rainey’s Black Bottom'.

"Hij zou zijn vader en moeder bedanken, en hij zou zijn voorouders eren zoals wij hem nu eren"

De NAACP Image Awards worden jaarlijks uitgereikt voor buitengewone verdiensten van etnische minderheden in de entertainmentindustrie. Chadwicks vrouw Simone nam de prijs zaterdag namens hem in ontvangst. "Zoals altijd zou hij God alle eer geven. Hij zou zijn vader en moeder bedanken, en hij zou zijn voorouders eren zoals wij hem nu eren", zei ze in een virtuele speech, waarbij ze haar tranen niet kon bedwingen. Ook spoorde Simone alle kijkers aan zich te laten screenen op darmkanker, zodat niemand hetzelfde zou hoeven ervaren als zij.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Disneyland brengt ode aan Chadwick Boseman met muurschildering

Chadwick werd na zijn dood al vaker onderscheiden met prijzen. Voor dezelfde rol in Ma Rainey’s Black Bottom kreeg hij eerder al een Golden Globe en een Critics' Choice Award. Ook is hij voor die rol genomineerd voor een Oscar. Die beeldjes worden eind april uitgereikt.

Dit is de allerlaatste film met Chadwick Boseman

02:18
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Overleden acteur Chadwick Boseman maakt kans op Oscar

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!