Sia Beeld © Getty Images

Film van zangeres Sia grote 'winnaar' bij de Razzies

24 april 2021 10:59

Zangeres Sia (45) heeft met haar regiedebuut 'Music' drie Golden Raspberry Awards, ook wel Razzies genoemd, in de wacht gesleept. De Australische is daarmee de grote 'winnares'. De organisatie van de prijzen voor de slechtste films van het jaar maakte zaterdag bekend welke producties een beeldje krijgen.

Over Music ontstond ophef omdat een autistisch personage in de film niet door iemand met autisme werd gespeeld. Een paar maanden geleden verraste Sia critici nog toen ze met haar door recensenten naar beneden gehaalde film werd genomineerd voor twee Golden Globes. Die beeldjes won de zangeres uiteindelijk niet, maar Music leverde haar dus wel drie Razzies op. De film won voor slechtste actrice (Kate Hudson), slechtste vrouwelijke bijrol (Maddie Ziegler) en Sia werd gekroond tot slechtste regisseur.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Sia verwijdert Twitter na ophef over film: 'Het spijt me'

Borat Subsequent Moviefilm, die zondag ook kans maakt op twee Oscars, won twee Razzies. Beide prijzen gingen naar Rudy Giuliani, de advocaat van Donald Trump, die in een veelbesproken scène in de komedie van Sacha Baron Cohen te zien is. Het fragment, dat met een verborgen camera werd gefilmd, deed stof opwaaien omdat hij zijn hand bij zijn kruis had tijdens een interview met de minderjarige Tutar, gespeeld door de 24-jarige actrice Maria Bakalova. Giuliani kreeg awards voor slechtste mannelijke bijrol en - samen met zijn rits - voor slechtste combinatie op het scherm.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Omstreden Borat-vervolg maakt kans op twee Oscars

De prijs voor slechtste film van het jaar ging naar de documentaire Absolute Proof. In de film vertelt Mike Lindell, van kussenfabrikant MyPillow, waarom hij zeker weet dat niet Joe Biden maar Donald Trump vorig jaar de Amerikaanse presidentsverkiezingen heeft gewonnen en dat er fraude is gepleegd. Hij kreeg ook de Razzie voor slechtste acteur.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Geflopte 'Cats'-film absolute winnaar bij Razzies

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!