Beeld © Netflix

Netflix maakt nieuwe series vinden nu nóg makkelijker

29 mei 2021 11:09

Zie je door de bomen het bos niet meer als je een serie of film op Netflix zoekt? Dan is er goed nieuws. De streamingdienst maakt het vanaf nu een heel stuk makkelijker om een leuke serie te vinden - en nee, niet alleen de nieuwste of meest populaire shows komen daarbij naar voren.

Je bent inmiddels vast wel bekend met de top 10 van Netflix: de lijst waarin je de populairste films en series van de afgelopen 24 uur netjes op een rijtje vindt. In de nieuwe toplijst van Netflix, die volgens de website Netflix-Nederland op verschillende devices is uitgerold, maakt de streamingdienst gebruik van een ander hulpmiddel.

Daarbij wordt niet langer het kijkgedrag maar het beoordelingsgedrag in de gaten gehouden. Hoe vaker een serie een duimpje omhoog krijgt, hoe groter de kans dat die een plek in de top 10 verwerft. Iedere week ververst Netflix de lijst, zodat je op een makkelijke manier kennis kunt maken met (nieuwe) series. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Assane Diop gaat door: Netflix kondigt derde deel Lupin aan

Grote kans dat je niet direct de grote, bekende programma's zoals Bridgerton of El Inocente voorgeschoteld krijgt. Opvallend genoeg staan er op dit moment namelijk juist niche-series in het lijstje, zoals Castlevania, Kuroko’s Basketball en Jurassic World: Kamp Krijtastisch

Het overzicht vind je terug op het hoofdscherm van Netflix. Niet getreurd als je de lijst met de best beoordeelde series van het moment nog niet kunt vinden: het kan zijn dat je nog heel even moet wachten tot de lijst ook op jouw account te zien is. Wanneer Netflix de functie voor iedereen beschikbaar maakt, is nog niet bekend.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Netflix gaat met bezem door aanbod: deze titels verdwijnen

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!