Paul Verhoeven Beeld © ANP

Lesbische nonnenfilm Verhoeven in Amerikaanse bios te zien

27 mei 2021 19:10

'Benedetta', de nieuwe film van Paul Verhoeven (82), is aangekocht door een Amerikaanse distributeur. IFC Films gaat het drama over een lesbische non in de middeleeuwen dit jaar in de VS in de bioscopen uitbrengen, meldt 'Variety'.

De eerste film van Verhoeven in vijf jaar tijd gaat in première op het festival van Cannes, dat half juli moet plaatsvinden. Het historische drama vertelt over een lesbische nonnenliefde in de late middeleeuwen.

De nu al omstreden film is al tweemaal uitgesteld. De wereldpremière stond eerst gepland in mei 2020, maar toen werd het festival van Cannes afgelast vanwege de coronapandemie. Het jaar daarvoor liep de film vertraging op door twee medische ingrepen bij de regisseur. Hierdoor liep de montage een half jaar vertraging op.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Verhoevens omstreden lesbische nonnenfilm eind dit jaar in bios

Benedetta zal in oktober in Nederland te zien zijn. De 82-jarige Verhoeven bereidt ondertussen weer diverse andere filmprojecten voor. Hij werkt onder meer aan een Nederlandse serie en speelfilm en ontwikkelt ook in Hollywood een nieuw scenario met de schrijver van zijn hits RoboCop en Starship Troopers.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Paul Verhoeven maakt mogelijk rentree in Hollywood

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!