Ilse Warringa in 'Beau' Beeld © RTL/Beau

Ilse Warringa licht tipje van de sluier op over Luizenmoeder-film

28 mei 2021 11:44

'De Luizenmoeder' debuteerde met kijkcijfers waar veel programma's van dromen. Het eerste en het tweede seizoen waren een regelrechte hit. Een derde seizoen komt er niet, maar wél een eerste film. Ilse Warringa (45), die de glansrol van Juf Ank op zich neemt, zat gisteren in 'Beau' om te vertellen over de film.

"Er komt ontzettend veel op Juf Anks bordje"

Luizenmoeder - De Film gaat uiteraard weer over het wel en wee rondom basisschool De Klimop, waar Juf Ank, docenten en ouders weer van de partij zijn. Directeur Anton is niet meer aanwezig. Inmiddels is Juf Ank dan ook directeur, terwijl ze nog twee klassen lesgeeft. "Er komt ontzettend veel op Juf Anks bordje. Ze heeft opeens een directeursfunctie, staat voor een klas met vijftig leerlingen en heeft te kampen met heel mondige ouders", vertelt Ilse in Beau.

Als het verhaal van de film begint, hebben alle personages van basisschool De Klimop een zwaar jaar achter de rug. "Zoals wij allemaal. De docenten, maar ook de ouders. Juf Ank moet alle ballen in de lucht houden, omdat die ouders een jaar vol corona erop hebben zitten. Die zitten boven op die kinderen, omdat ze thuisonderwijs kregen." 

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Op deze dag verschijnt Luizenmoeder-film in de bios

En dat heeft effect op het moment dat De Klimop haar deuren weer opent. "Al die ouders denken natuurlijk: ik moet dat in de gaten houden", legt Ilse uit. 

Aan Juf Ank de taak om het hoofd boven water te houden en om te gaan met alle perikelen die zich op en rondom het schoolplein afspelen. "Er is onderbezetting. Ze is ook nog directeur. Het lukt haar eigenlijk allemaal niet zo goed. Dan komt er een interim-manager die gaat helpen de boel te organiseren. Die wil de school zodanig digitaliseren dat docenten overbodig lijken. Dus er komen robots voor de klas, camera's in de klas."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Ilse Warringa kan niet wachten tot Luizenmoeder-film uit is

De trailer van Luizenmoeder - De Film zie je hieronder. De film is vanaf 28 juli te zien. BEAU is elke werkdag rond 22.00 uur te zien bij RTL 4. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!