Nasrdin Dchar Beeld © ANP

Nasrdin Dchar pakt rol in coming out-film: 'Super relevant en actueel'

30 juni 2021 19:15

De Nederlandse acteurs Fahd Larhzaoui (42) en Nasrdin Dchar (42) spelen rollen in de nieuwe internationale speelfilm 'El Houb' van regisseur Shariff Nasr (40). Naast de twee Nederlanders zijn ook de Belgische acteur Lubna Azabal (47) ('Paradise now') en de Franse acteur Slimane Dazi (61) ('A Prophet') te zien in het drama. Dat heeft producent BIND Film bekendgemaakt.

Fahd speelt Karim, een man die besloten heeft uit de kast te komen voor zijn Marokkaans-Nederlandse ouders. Nasrdin speelt een belangrijk persoon uit het verleden van Karim. De Gouden Kalf-winnaar prijst het project als 'super relevant, actueel en origineel'.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Nasrdin Dchar over corona: 'We hebben er niets van geleerd'

Buitenlandse sterren Azabel en Dazi zijn te zien als de ouders. Hoofdrolspeler Larhzaoui was eerder te zien in series als Huisje boompje beestje, Papadag en Moordvrouw. Het verhaal van El Houb is mede gebaseerd op zijn eigen ervaringen, waar hij eerder ook een toneelvoorstelling over maakte.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Carrière Nasrdin Dchar in gevaar door klein ongelukje

De grotendeels Arabisch gesproken film is recent opgenomen in Nederland. Het is de bedoeling dat El Houb in 2022 in première gaat. Het drama is het speelfilmdebuut van Shariff Nasr, die eerder zijn sporen verdiende met korte films en als scenarist. De regisseur beklemtoont dat de film gaat over culturele taboes en de zwijgcultuur in Arabische families in het algemeen, niet alleen over de taboes richting de LHBTI-gemeenschap.

Producent BIND Film maakte eerder onder meer de gelauwerde film Mijn bijzondere rare week met Tess en De veroordeling, over de Deventer Moordzaak. Deze film is in september in de bioscopen te zien.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Lily Collins scoort hoofdrol in film over Polly Pocket

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!