Kristen Stewart als Diana Beeld © NEON

Prinses Diana-film met Kristen Stewart in november te zien

18 augustus 2021 08:58

'Spencer', de Amerikaanse film over de Britse prinses Diana (1961-1997), draait vanaf 5 november in de bioscopen. Dat heeft producent NEON bekendgemaakt.

De film speelt zich af in drie dagen in 1991, als Diana tijdens de feestdagen met de Britse koninklijke familie op landgoed Sandringham besluit dat haar huwelijk met prins Charles niet werkt. De Amerikaanse actrice Kristen Stewart, vooral bekend van de Twilight-films, speelt de hoofdrol. Spencer is geregisseerd door Pablo Larraín. Hij was eerder verantwoordelijk voor de biopic Jackie, over het leven van Jackie Kennedy.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kristen Stewart lijkt als twee druppels water op prinses Diana

De actrice vertelde voorafgaand aan de opnames aan InStyle dat ze het 'intimiderend' vond om Diana te spelen. Om de prinses zo goed mogelijk neer te zetten, werkte de actrice met een dialectcoach en las ze een biografie om zoveel mogelijk over Diana te weten te komen. "Ik wil haar niet zomaar spelen, ik wil haar leren kennen", zei ze toen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kristen Stewart vindt rol van prinses Diana 'intimiderend'

Wat het Engelse koningshuis van de Spencer gaat vinden is nog maar de vraag. Eerder waren ze niet te spreken met de vertolking van Diana in The Crown.

Britse koningshuis grijpt in na haatreacties The Crown

03:55

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!