De Sterfshow Beeld © Videoland/Elmer van der Marel

Videoland kondigt drie nieuwe films aan van Hollandse bodem

24 augustus 2021 08:00

Het talentontwikkelingstraject van Videoland komt binnenkort met drie nieuwe films. Op 27 september gaan de films gecreëerd bij Videoland Academy, met onder anderen Nasrdin Dchar, Georgina Verbaan en Peter Pannekoek, in première op het Nederlands Film Festival en zijn ze ook exclusief te zien bij op het streamingplatform.

Het gaat om de films De Sterfshow, Indringer en Verdwenen Dagen. Het zijn volgens Videoland alle drie 'grensverleggende' sciencefictionfilms. De Sterfshow, geregisseerd door Edson Da Conceicao en Timo Ottevanger met onder meer Nasrdin Dchar, Victoria Koblenko en Peter Pannekoek, is een absurdistische thriller over een realityshow waarin wekelijks gestemd wordt welke Nederlander geëxecuteerd moet worden.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Nasrdin Dchar pakt rol in coming out-film: 'Super relevant en actueel'

Indringer, van regisseur Jan Verdijk met acteurs Charlie Chan Dagelet en Maarten Heijmans, is een griezelige film over een vreemd wezen dat aanspoelt op een eiland. In Verdwenen Dagen, geregisseerd door Jim Süter met onder meer Georgina Verbaan, wordt een vrouw gevolgd die werkt bij een futuristische startup die het mogelijk maakt je mooiste herinneringen te herbeleven.

Verdwenen Dagen
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Bingen maar: GTST-spinoff Dokter Roman nu te zien op Videoland

Videoland Academy is een traject dat jonge makers de kans wil bieden zich te ontwikkelen en ervaring op te doen binnen de filmwereld. Het is een samenwerking met onder anderen NFF, IDFA en IFFR. Inschrijven voor het volgende talententraject kan vanaf eind september.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!