De Veroordeling Beeld © September Film Distribution

Deventer moordzaak-film De Veroordeling gaat de grens over

02 september 2021 07:00

De nieuwe Nederlandse speelfilm 'De Veroordeling', over de Deventer moordzaak, is verkocht aan een flink aantal landen. De thriller van regisseur Sander Burger zal binnenkort te zien zijn in Frankrijk, Taiwan, Latijns-Amerika, de Baltische staten en Rusland. Dat heeft de sales agent donderdag bekendgemaakt

De Veroordeling is gebaseerd op het boek dat journalist Bas Haan over de geruchtmakende zaak over de moord op de weduwe Wittenberg schreef. De rechtbank veroordeelde 'boekhouder' Ernest Louwes voor de moord, hij zat acht jaar vast. Tijdens de behandeling van de zaak bepleitte opiniepeiler Maurice de Hond, zonder substantieel bewijs, dat 'de klusjesman' van de weduwe - Michaël de J., een ander persoon - de moord zou hebben gepleegd.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Maurice de Hond alleen op archiefbeeld te zien in De Veroordeling

De film laat vooral zien hoe het leven van Michaël de J. en zijn vriendin door de aantijgingen van De Hond in een hel veranderde. Eerder dit jaar maakte producent BIND ook de podcast De Deventer Mediazaak, over de mediadynamiek rond de zaak.

De hoofdrollen in De Veroordeling worden gespeeld door Fedja van Huêt, Yorick van Wageningen en Lies Visschedijk. De film kreeg louter lovende recensies en draait vanaf donderdag in de Nederlandse bioscopen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Typhoon brengt titelsong van nieuwe film De Veroordeling uit

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!