Rian Gerritsen Beeld © ANP

Luizenmoeder-actrice valt in de prijzen

02 september 2021 22:51

De film 'M U Z E' heeft de tiende editie van het 48 Hour Film Project Rotterdam gewonnen. Hoofdrolspeler Rian Gerritsen (49), bekend als strenge moeder Kim in 'De Luizenmoeder', won bovendien de prijs voor beste acteur.

"De existentiële wereld van een getroebleerde kunstenaar wordt bijzonder smaakvol neergezet"

Het 48 Hour Film Project is een internationale competitie waarbij filmmakers binnen twee dagen vanuit het niets een korte film maken. In bioscoop Pathé Schouwburgplein werd de winnaar van de Rotterdamse editie bekendgemaakt uit dertig inzendingen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Luizenmoeder-acteur Dragan Bakema: ‘Dronk te veel wijn'

In M U Z E worstelt een bekende Duitse fotograaf (Rienus Krul) met zijn inspiratie. Een toevallige ontmoeting met een draaideurcrimineel (Rian) zorgt voor onverwacht succes. De jury toont zich in het juryrapport lovend: 'De existentiële wereld van een getroebleerde kunstenaar wordt bijzonder smaakvol neergezet. Hoewel de personages in eerste instantie over the top lijken, blijft het verhaal volkomen geloofwaardig.'

Het is voor Rian Gerritsen al de derde keer dat zij de prijs voor beste acteur in ontvangst mag nemen bij het 48 Hour Film Project in Rotterdam én de wedstrijd wint.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ilse Warringa mist filmpremière Luizenmoeder door corona

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!