The Squid Game Beeld © Netflix

Squid Game-actrice was eerder al te zien in Korea's Next Top Model

06 oktober 2021 17:43

De acteurs uit de hitserie 'Squid Game' krijgen wereldwijd steeds meer bekendheid en zien hun volgers op Instagram met zo'n miljoen per dag stijgen. Op het Instagram-account van één van de hoofdrolspelers, Jung HoYeon (27) - in de serie bekend als Kang Sae-Byeok - valt echter iets op: ze is meer dan alleen een actrice...

Jung begon haar carrière niet als actrice, maar als model. Ze liep mee in shows tijdens Seoul Fashion Week en deed in 2013 mee aan Korea's Next Top Model. Daar eindigde ze op de tweede plaats en verscheen vervolgens op covers van Vogue Japan en Harper’s Bazaar Korea. Op haar Instagram deelt ze verschillende kiekjes van haar modellen avontuur. 

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Rob Goossens over Squid Game: 'Heel bizar maar toch realistisch'

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Grappig: dit zijn de leukste memes van Netflix-hit Squid Game

Door het grote succes van de thrillerserie kunnen de acteurs waarschijnlijk niet meer ongestoord over straat. Toch zal dat voor Jung - met in de serie een behoorlijk stoer uiterlijk - misschien iets makkelijker zijn dan voor haar collega’s. De actrice ziet er in het 'echte' leven namelijk een stuk minder angstaanjagend uit, zoals we kunnen zien op haar foto's. 

Niet alleen in Nederland, maar in maar liefst 90 landen staat de gewelddadige serie uit Zuid-Korea op nummer één. Het enorme succes van de serie staat niet op zichzelf, want de populariteit van Zuid-Koreaanse films, bands en series neemt nog altijd toe. Zo weet ook Rob Goossens.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!