Dwayne 'The Rock' Johnson Beeld © ANP

The Rock wil echte wapens verbieden op filmset na Rust-incident

4 november 2021 09:03

Dwayne 'The Rock' Johnson (49) pleit voor het verbieden van echte wapens op een filmset. Dat doet de acteur en filmmaker nadat acteur Alec Baldwin (63) twee weken geleden een cameravrouw met een pistool dat diende als rekwisiet, neerschoot tijdens de opnames van de film 'Rust'.

"We gaan over op rubberen pistolen en zorgen er met goede montage voor dat het er echt uitziet"

Johnson werkt momenteel aan de film Red Notice, waar ook Ryan Reynolds en Gal Gadot een rol in spelen en die 12 november in Amerika in de bioscoop komt. Zelf wil hij sowieso geen echte wapens meer gebruiken. "Ik kan niet voor anderen praten, maar ik wil even duidelijk stellen dat alle films onder mijn naam zonder echte wapens gaan worden gemaakt", zegt Johnson. "We gaan over op rubberen pistolen en zorgen er met goede montage voor dat het er echt uitziet. Ik ga me geen zorgen maken over de kosten daarvan."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Alec Baldwin praat voor het eerst met pers na schietincident

"Mijn hart was gebroken", zegt Johnson tegen Variety over het overlijden van cameravrouw Halyna Hutchins. "We zijn iemand verloren. Mijn gedachten gaan uit naar haar familie en iedereen op de set. Ik ken Alec al heel erg lang."

'Alec Baldwin werd verteld dat er geen kogels in pistool zat'

06:17
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Alec Baldwin en gezin onder vuur om 'ongevoelige' Halloween-foto's

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!