Benedict Cumberbatch in The Power of the Dog Beeld © Netflix/Kristy Griffin

Benedict Cumberbatch liep nicotinevergiftiging op tijdens opnames

11 november 2021 05:11

Benedict Cumberbatch (45) blijkt nogal wat over te hebben voor zijn carrière. De acteur onthult in een interview met 'Esquire' dat hij voor zijn rol in de film 'The Power of the Dog' zoveel moest roken, dat hij tot drie keer aan toe een nicotinevergiftiging opliep tijdens de opnames.

''Als je zoveel moet roken, is dat echt smerig"

De acteur speelt in de film een kettingrokende ranche-eigenaar Phil. Hij dompelde zich volledig onder in de rol; Benedict leerde de banjo te spelen, hielp bij het castreren van een stier, waste zich niet al te vaak en ging tegenspeelster Kirsten Dunst, aan wie zijn personage in de film een hekel heeft, volledig uit de weg. Ook begon hij dus, net als Phil, zijn eigen sigaretten te draaien en flink te roken.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Hilarisch 'verhoor' Benedict Cumberbatch en Jimmy Fallon

Dat laatste ging hem een stuk slechter af dan de andere voorbereidingen, vertelt de acteur in het interview. "Dat was vrij moeilijk, van die zware shag roken elke keer dat we de scène opnamen, take na take na take. Als je zoveel moet roken, is dat echt smerig."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Benedict Cumberbatch noemt Disney-ruzie 'een zootje'

Je kunt een nicotinevergiftiging krijgen als je een teveel aan nicotine in je lichaam hebt. Er zijn milde en zware vergiftigingen. Bij milde kun je last hebben van duizeligheid, misselijkheid en overgeven. Dit kan bijvoorbeeld optreden als je voor het eerst gaat roken. Deze klachten hebben te maken met het stimuleren van het zenuwstelsel en verdwijnen na verloop van tijd.

Bij een acute zware vergiftiging kan iemand in coma raken. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren als iemand tabak heeft gegeten. Bij zo’n ernstige vergiftiging hebben de klachten te maken met het onderdrukken van de werking (depressie) van het zenuwstelsel. In dit geval treden er symptomen op als speekselvloed, misselijkheid, zweten, verstoorde hartslag, hoofdpijn en duizeligheid. Het is belangrijk om bij een ernstige vergiftiging direct 112 of de huisarts te bellen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Benedict Cumberbatch schiet te hulp bij overval

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!