Beeld © ANP

Stemcoach House of Gucci haalt uit: 'Lady Gaga klinkt Oost-Europees'

16 november 2021 01:14

Hoewel Lady Gaga (35) lovende kritieken krijgt over haar rol als Patrizia Reggiani (72) in de film 'House of Gucci' is een van de stemcoaches van de betreffende film niet bepaald tevreden over het nagebootste Italiaanse accent van de zangeres. Gaga zou meer klinken als een Oost-Europese vrouw dan een Italiaanse. Dit meldt 'The Daily Beast'.

"Dat klonk gewoon niet natuurlijk"

"Ik vind het lullig om te zeggen maar haar accent klinkt niet Italiaans, eerder Russisch", aldus Francesca De Martini, een Italiaanse actrice die tijdens de film optrad als stemcoach voor Gaga's medespeler Salma Hayek.

"Salma had opnames en vroeg om een stemcoach. Ik denk dat ze het idee had dat ze niet goed klonk en het juist graag goed wilde doen. Daar heb ik haar bij geholpen. En terwijl ik Salma hielp, luisterde ik ook naar Gaga en dat klonk gewoon niet natuurlijk."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Eerste trailer House Of Gucci-film met Lady Gaga te zien

Francesca deed zelf ook auditie voor de film maar werd niet uitgekozen om een van de rollen te vertolken. Wel werd haar daarna gevraagd om zich in te spannen als stemcoach voor Salma Hayek. Overigens was Gaga's accent niet het enige dat geen goedkeuring kon wegdragen, want volgens Francesca klonk Hollywoodveteraan Al Pacino 'te New Yorks' en had Adam Driver überhaupt geen Italiaans accent.

Lady Gaga liet zelf eerder weten juist zo in haar rol van Patrizia Reggiani te zijn opgegaan, dat ze anderhalf jaar lang met haar accent sprak, ook in haar normale leven. "Ik heb me echt ondergedompeld in het leven van Patrizia, om haar zo echt mogelijk te kunnen neerzetten. Dat zorgde soms weleens voor rare momenten, wanneer ik als Patrizia sprak terwijl ik met familie of vrienden was."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Lady Gaga moet fans weer teleurstellen: tournee pas in 2022

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!