Nederlandse acteur Olivier Richters speelt rol in Indiana Jones 5

20 november 2021 10:25

De Nederlandse acteur Olivier Richters (32) heeft een belangrijke rol bemachtigd in het vijfde deel van de hitserie 'Indiana Jones'. Dat heeft producent Lucasfilm zaterdag bekendgemaakt.

De 32-jarige bodybuilder staat al een aantal maanden op de set van het langverwachte vervolg, samen met grote sterren als Harrison Ford en Mads Mikkelsen. Over het plot van de film is nog niets bekendgemaakt. Ook is niet duidelijk welke rol Olivier precies speelt.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Olivier Richters begint met draaien actiefilm Borderlands

De inmiddels 79-jarige Harrison keert terug in zijn iconische titelrol. Hij speelde de wereldberoemde archeoloog voor het eerst in 1981 in de eerste film Raiders Of The Lost Ark. Daarna volgden The Temple Of Doom (1984), The Last Crusade (1989) en The Kingdom Of The Crystal Skull (2008).

Behalve Harrison, Mikkelsen en Olivier spelen ook de Britse actrice Phoebe Waller-Bridge en Antonio Banderas grote rollen in het vijfde deel van de succesvolle filmreeks. De film wordt opgenomen in Londen, Marokko en Italië. Het is de bedoeling dat Indiana Jones 5, dat nog geen officiële titel heeft, in 2023 in de bioscopen te zien is.

Olivier was de afgelopen jaren al te zien in een flink aantal grote Hollywoodfilms. Zo speelde hij een bijrol in Marvel-film Black Widow en schittert hij in de derde Kingsman-film die binnenkort, na een jaar coronavertraging, eindelijk in de bioscopen te zien zal zijn. De acteur speelde zichzelf internationaal in de kijker met zijn opvallende lengte, 2 meter 18, en zijn imposante fysiek.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Cameraman Indiana Jones 5 op filmlocatie overleden

De Nederlander was vroeger een lange slungel maar besloot vijftien jaar geleden hard te gaan trainen; hij kweekte per jaar 10 kilo spieren extra. Olivier richtte ook de succesvolle website MuscleMeat op die zich heeft gespecialiseerd in voeding voor sporters. In Nederland speelde de brede acteur kleine rolletjes in tv-series als GTST, Fashion Planet en De TV-Kantine.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!