Henry Golding Beeld © ANP

Henry Golding: 'Diversiteit niet belangrijk keuze nieuwe Bond'

25 november 2021 14:25

Henry Golding (34) wordt vaker genoemd als mogelijke opvolger van Daniel Craig (53) als James Bond, maar hij zou niet willen dat zijn afkomst daarbij de doorslag zou geven. In een interview met 'Radio Times' zegt de Brits-Maleisische acteur dat diversiteit geen rol zou moeten spelen bij de keuze voor een nieuwe Bond.

"Ik denk dat ze de juiste persoon zullen kiezen voor de rol"

Henry vindt het positief dat er over diversiteit wordt gepraat, maar zegt dat het belangrijker is om iemand te vinden die past bij de persoonlijkheid van Bond. Volgens de acteur is 007 een man met inhoud, een man met stoïcijnse eigenschappen maar ook een gevoelige kant.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Alan Cumming deed James Bond-auditie op 'slechtste dag in leven'

"Ik denk dat ze de juiste persoon zullen kiezen voor de rol. Of ze nou zwart, Aziatisch, latino of gemengd zijn. Zolang ze maar die eigenschappen bezitten. Ik denk dat dat is wat de fans echt willen."

BN'ers voorspellen wie de nieuwe James Bond wordt

05:50
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Al 1.000.000 Nederlandse bezoekers voor James Bond-film

Ook onder anderen Idris Elba en Regé-Jean Page zijn vaak genoemde kandidaten voor de rol van de beroemde geheim agent. Vooral de 49-jarige Idris wordt al lang gelinkt aan de rol, en veel fans zouden het wel zien zitten om voor het eerst een niet-witte acteur als James Bond te zien. Bond-producer Barbara Broccoli liet eerder weten daarvoor open te staan.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kate Middleton maakt indruk op James Bond tijdens première