Barack Obama Beeld © ANP

Nederlands tintje aan Obama's lijst met favoriete films van 2021

17 december 2021 09:11

Barack Obama (60) vindt de Srebrenica-film 'Quo Vadis, Aida?' een van de tien beste films van het jaar. Dat laat de Amerikaanse oud-president vrijdag weten op Twitter. Obama deelt zijn top 10-lijstje, waar behalve 'Quo Vadis' ook titels als 'West Side Story' en 'Judas and the Black Messiah' op staan.

"Ik hoop dat jullie er net zo van genoten hebben als ik"

'Elk van deze films vertelt een krachtig verhaal, en ik hoop dat jullie er net zo van genoten hebben als ik', schrijft Obama bij zijn lijstje.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Half-Nederlandse 'Quo Vadis, Aida?' beste Europese film van 2021

Quo Vadis, Aida? vertelt over de val van Srebrenica en de daaropvolgende genocide, gepleegd door Bosnisch-Servische troepen. Die kostte meer dan zevenduizend moslimjongens en -mannen het leven. De film is medegeproduceerd door het Nederlandse bedrijf N279 van Els Vandevorst en Martin Koolhoven. Nederlandse acteurs als Raymond Thiry, Juda Goslinga en Reinout Bussemaker spelen belangrijke bijrollen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Humberto spreekt Barack Obama over gelukkigste tijd van z'n leven

De Srebrenica-film kreeg het afgelopen jaar lovende recensies en won een kast vol prijzen, waaronder een Oscarnominatie. Het voorlopige hoogtepunt waren de drie European Film Awards die Quo Vadis, Aida? afgelopen week won. De awards werden toegekend voor beste actrice, beste regie en beste film van het jaar.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!