Audrey Hepburn in 'Breakfast at Tiffany's' Beeld © Getty Images

Film over leven Audrey Hepburn in de maak met déze actrice in de hoofdrol

07 januari 2022 14:15

Een hele generatie is opgegroeid met Audrey Hepburn en haar iconische rollen in films als 'Breakfast at Tiffany's', 'Roman Holiday', 'My Fair Lady' en 'Funny Face'. Maar ook buiten de filmset had ze een bijzonder interessant leven en daarom komt Apple binnenkort met een speelfilm over de actrice, meldt het vakblad 'Variety'.

Apple heeft haar Audrey ook al gevonden in niemand minder dan Rooney Mara. Misschien herken je haar niet van naam, maar de actrice heeft vele rollen al gespeeld. Zo was ze te zien in The Girl with the Dragon Tattoo, waarin ze tegenover Daniel Craig stond. Maar ook in Carol, waarin ze de love interest van Cate Blanchett speelde. Mocht dat allemaal nog geen belletje doen rinkelen: ze is verloofd met Joaquin Phoenix en de twee hebben een zoontje samen. 

Rooney Mara
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Joaquin Phoenix vernoemt baby naar overleden broer River'

De film heeft regisseur Luca Guadagnino weten te strikken, die eerder succes verwierf met de film Call Me By Your Name. Verder is er nog maar weinig bekend over de biopic. Audreys leven zat vol bijzondere momenten, dus er is genoeg om in de film te verwerken. Zo is ze een zogenoemde EGOT-winnaar, wat inhoudt dat ze 'de grote vier' prijzen van Hollywood heeft gewonnen: een Oscar, een Emmy, een Tony én een Grammy. Daarnaast was Audrey veel bezig met goede doelen en reisde ze samen met UNICEF naar Afrika, Zuid-Amerika en Azië om daar hulp te verlenen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Audrey Hepburn geëerd in oude woonplaats Velp

Audrey volgt in een lange lijn van beroemdheden, waarover een film is gemaakt. Recentelijk kwam er nog eentje uit over Céline Dion: 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!