Beeld © ANP

Lord of the Rings-animatiefilm vanaf april 2024 te zien

14 februari 2022 23:17

De animatiefilm 'The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim' komt over twee jaar uit. De release staat gepland voor 21 april 2024, heeft 'Variety' bekendgemaakt.

The War of the Rohirrim behandelt ruwweg de twee eeuwen voorafgaand aan de gebeurtenissen uit de films en boeken over The Hobbit en The Lord of the Rings en richt zich voornamelijk op Helm Hammerhand, koning van Rohan, en het ontstaan van Helm's Deep.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Elijah Wood maakte speciale auditietape voor Lord of the Rings

De film, die vorig jaar juni werd aangekondigd, wordt geregisseerd door Kenji Kamiyama. Hij krijgt hulp van een aantal makers die betrokken waren bij de veelbekroonde Hobbit- en Lord of the Rings-trilogieën van Peter Jackson. Zo is Philippa Boyens, die deel uitmaakte van het schrijversteam, uitvoerend producent en is ook Tolkien-illustrator John Howe aan boord. Wie de stemmen inspreken, is nog niet bekend.

The War of the Rohirrim staat volledig los van de aanstaande Amazon Prime-serie The Rings of Power, die zich millennia voor de gebeurtenissen in de films van Jackson afspeelt.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Lord of the Rings-acteur Ian Holm overleden

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!