The Crown Beeld © ANP

The Crown bestolen van driehonderd rekwisieten tijdens opnames

25 februari 2022 02:50

Tijdens de opnames van het vijfde seizoen van 'The Crown' zijn drie vrachtwagens met rekwisieten opengebroken. Volgens de 'Los Angeles Times' hebben dieven voor zo'n 180.000 euro aan spullen buitgemaakt.

De inbraken vonden plaats op 16 februari in Doncaster. De daders gingen ervandoor met zo'n driehonderd items, onder meer een set van twaalf zilveren kandelaars, een antieke klok en een replica van een Fabergé-ei. Netflix laat in een verklaring aan de L.A. Times weten dat het niet verwacht dat de opnames van de serie vertraging zullen oplopen door de diefstal.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

The Crown-actrice Vanessa Kirby naast Joaquin Phoenixin in Napoleon-film

De set decorator van de serie, Alison Harvey, heeft in het Britse blad Antiques Trade Gazette een oproep aan antiquairs gedaan om zich te melden als de setstukken aan hen worden aangeboden. Ze zegt dat de gestolen goederen niet allemaal in even beste staat zijn en dus niet veel waard zijn in de verkoop, maar wel van belang zijn voor de Britse filmindustrie.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Opnames Netflix-hit The Crown stilgelegd vanwege corona-uitbraak

De opnames van seizoen vijf van The Crown zijn al een tijdje van start! De welbekende koppen van de afgelopen seizoenen moeten plaatsmaken voor een gloednieuwe cast. Sommige namen zijn al bekend, maar andere, waaronder die voor prins Harry en prins Andrew, moeten nog steeds ingevuld worden.

Alles wat je wil weten over het vijfde seizoen The Crown

05:39

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!