Simon Leviev Beeld © Netflix

Fan van Tinder Swindler? Dan ga je déze series ook leuk vinden

26 februari 2022 12:07

Als er één Netflix-serie is die momenteel hoge ogen weet te gooien, dan is het 'The Tinder Swindler' wel. Deze serie, die wordt verteld vanuit het perspectief van drie vrouwen, draait om Simon Leviev (31). Deze charmeur weet via Tinder meerdere vrouwen voor zijn karretje te spannen en maakt ze uiteindelijk grote sommen geld afhandig. De serie liet veel mensen op het puntje van hun stoel zitten en waarschijnlijk doen deze series precies hetzelfde!

1. Inventing Anna - Netflix 

Deze serie is inmiddels bijna net zo populair als The Tinder Swindler en dat is niet voor niets. De show is gemaakt en geproduceerd door Shonda Rhimes en is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Anna Delvey, oftewel Anna Sorokin. Deze vrouw doet zich voor als een rijke erfgename en het lukt haar om miljoenen dollars van de elite uit New York af te troggelen. Julia Garner speelt de hoofdrol in deze spannende miniserie en zet een perfecte imitatie neer. 

2. The Puppet Master - Netflix

Een show die je ook niet wilt missen, is The Puppet Master: Hunting the Ultimate Conman. Deze drie-delige Netflix-serie draait om Robert Freegard, één van de meest beroemde oplichters ter wereld. Robert liet meerdere families volledig bankroet achter zonder ooit maar enige vorm van berouw te tonen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Hollywood-carrière lonkt voor Tinder Swindler Simon

3. Fyre - Netflix

Deze documentaire uit 2019 is gebaseerd op het Fyre Festival uit 2017. Terwijl dit een groot luxueus en glamorous muziekfestival had moeten worden met allerlei topmodellen, was het in realiteit een heel ander verhaal. Het festival staat zelfs bekend onder 'het grootste festival dat nooit heeft plaatsgevonden'In Fyre wordt er een kijkje achter de schermen genomen tijdens de beruchte ontrafeling van het muziekfestival. Het verhaal gaat over twee zakenmannen die met behulp van heel goede marketing tickets hebben weten te verkopen voor een festival - ter waarde van 10.000 dollar per stuk - dat uiteindelijk niet heeft plaatsgevonden.  

4. Operation Varsity Blues: The College Admissions Scandal - Netflix

Deze knaller gaat over een gigantisch toelatingsschandaal op de universiteit, waarbij grote namen uit de Amerikaanse showbizzwereld betrokken zijn. De rijke families in de VS doen er alles aan doen om hun kinderen naar topuniversiteiten te krijgen, zelfs als dat betekent dat ze een dossier van leugens moeten creëren over de prestaties van hun kinderen. Ook spieken bij examens en sleutelen aan hun cijfers is een no-brainer voor deze ouders. Het is ditzelfde schandaal dat actrice Lori Loughlin een gevangenisstraf van twee maanden opleverde.

 

5. The Inventor: Out for Blood in Silicon Valley - Disney+ Hotstar

Deze documentaire is gebaseerd op de opkomst en ondergang van Elizabeth Holmes. Elizabeth is een ondernemer uit Silicon Valley, die ook bekend stond als 'de jongste biljonair ter wereld'. In deze docu worden de leugens die Elizabeth vertelde over haar biljardenbedrijf genaamd Theranos aangekaart.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Tinder Swindler' Simon Leviev weer terug op Instagram

Miljardairs zoon Simon Leviev, oftewel de Tinder Swindler lijkt op het eerste gezicht een droomman. Toch komen de vrouwen die met hem op date gaan van een koude kermis thuis. Simon blijkt namelijk allesbehalve een prins op het witte paard. Wij spraken zijn slachtoffers en advocate Clarice deelt ook haar kijk op de werkwijze van de bedriegende charmeur. 

Clarice over werkwijze Tinder Swindler: 'Hij pakt ze heel rustig in'

06:00

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!