Rico Verhoeven Beeld © ANP

Rico Verhoeven ambieert Hollywood-carrière: 'Het is een passie van me'

3 maart 2022 05:10

De première van zijn eigen documentaire 'Rico: Dream Big' heeft de 32-jarige kickbokser Rico Verhoeven er nog meer van doordrongen om te gaan voor de dingen die hij leuk vindt en die hem energie geven. Of dat een filmcarrière in Hollywood betreft weet de sporter nu nog niet, maar hij sluit ook niets uit.

Veel actiesterren als Arnold Schwarzenegger, Jason Statham en Dwayne 'The Rock' Johnson zijn al wat ouder. Hopelijk kan ik in dat gat springen."

In de documentaire, die te zien is bij Prime Video, traint Rico met zijn goede vriend Mark Wahlberg, die behoorlijk bekend is in de Amerikaanse filmindustrie. De kickbokser houdt zich vooralsnog afzijdig in een interview met het AD: "Ik heb wat ijzers in het vuur, maar daar kan en wil ik nog niks over zeggen. Het moet eerst definitief rondkomen. Ik wil het niet jinxen."

De slotaflevering van Rico: Dream Big gaat over zijn bezoekjes aan Los Angeles om de filmwereld binnen te dringen. Ondanks goede audities kreeg hij geen rol in de film Creed 2 en ging ook een aandeel in de actiefilm John Wick 3 met Kenau Reeves aan zijn neus voorbij. Wat wél lukte, is wat stuntwerk in de gameverfilming van Halo en een grote rol in de actiefilm The Black Lotus die deze zomer in de bioscopen moet gaan draaien.

Rico Verhoeven komt met eigen documentaire: Dream Big

02:01
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Hoe het gaat met Rico Verhoevens acteercarrière? Nou, zo

Volgens Rico's manager Karim Erja kan de kickbokser 'nog steeds pissig worden om Sylvester Stallone'. "Gaat je telefoon, heb je gewoon Stallone aan de lijn! Hoor je ineens: 'Hey Rico!' Ik helemaal flippen natuurlijk. En dan hoor je dat de rol naar iemand anders gaat. 'You are too good looking man!' Tja, zo gaat dat. Het is wachten op het moment dat je na lang proberen wél beet hebt," aldus Rico.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Vriendin Rico Verhoeven reageert op deelname Steenrijk, straatarm

Jean-Claude van Damme is Rico's grote jeugdheld, de vechter die uiteindelijk ook de stap naar de filmindustrie heeft weten te maken. "Aan mijn leven als sporter zit een houdbaarheidsdatum, dus ik dacht lang na over wat ik daarna moet doen. Als kind speelde ik al scènes uit films na. Het is een passie van me, hoe mooi is het als ik met dat plezier ook kijkers blij kan maken? Ik denk oprecht dat er ruimte is voor een nieuwe generatie. Veel actiesterren als Arnold Schwarzenegger, Jason Statham en Dwayne 'The Rock' Johnson zijn al wat ouder. Hopelijk kan ik in dat gat springen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Rico Verhoeven stelt nieuwe vriendin voor

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!