Diana: The Musical - Key Art Beeld © Netflix

Netflix-musical Diana gekroond tot slechtste film van het jaar

26 maart 2022 10:07

De Netflixfilm 'Diana the Musical' heeft zaterdag de meeste Razzie Awards, de prijzen voor slechtste filmprestaties, gewonnen. De registratie van de Broadwaymusical heeft vijf prijzen in de wacht gesleept. De organisatie achter de awards maakte zaterdag, traditiegetrouw de dag voor de uitreiking van de Oscars, de 'winnaars' bekend.

"Koninklijk debacle waarvan je gaat hyperventileren"

De musical over prinses Diana werd gekroond tot slechtste film van het jaar. Hoofdrolspeelster Jeanna deWaal kreeg de gouden framboos voor slechtste actrice, Judy Kaye won voor slechtste vrouwelijke bijrol en ook de regisseur en het script vielen in de prijzen. De film Space Jam: A New Legacy was na Diana the Musical de grootste 'winnaar' met drie awards.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

BBC schikt met privésecretaris prinses Diana

De musical werd na de release vorig jaar neergehaald door critici. The Guardian noemde het een 'koninklijk debacle waarvan je gaat hyperventileren' en Vanity Fair schreef onder meer dat het een product was dat was geboren 'uit koud, op geld belust cynisme'.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Nieuwe miniserie over ongeluk prinses Diana in de maak

Netflix streamde voorafgaand aan de première op Broadway een registratie van de musical vanuit een - vanwege de toen geldende coronamaatregelen - leeg theater. De voorstelling is in totaal 33 keer opgevoerd op Broadway.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Hit van Tina Turner doet prins William aan moeder Diana denken

Dit is niet de enige film van prinses Diana. De film Spencer draait sinds vorig jaar ook in de bioscoop en royaltyverslaggever Annemarie de Kunder kreeg de eer om 'm al eerder te bekijken in Londen. Daarnaast mocht ze hoofdrolspeelster Kristen Stewart het hemd van het lijf vragen over haar vertolking van prinses Diana tijdens een interview van maar liefst zes minuten. Volgens Annemarie is het een 'krachtige' weerspiegeling geworden van Diana als 'slachtoffer'.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!