Jamie Dornan Beeld © ANP

Fifty Shades-ster Jamie Dornan reageert op James Bond-geruchten

15 april 2022 13:45

Sinds Daniel Craig (54) vorig jaar bekendmaakte te stoppen met zijn rol als James Bond, wordt er aan één stuk door gespeculeerd over wie hem gaat opvolgen. Een naam die hierbij vaak genoemd wordt, is die van Jamie Dornan (39), voornamelijk bekend van zijn rol in de 'Fifty Shades'-filmreeks. En wat blijkt? De acteur ziet de rol van James Bond zelf ook wel zitten.

"Daniel Craig is f----- briljant en heeft de hele energie van James Bond veranderd"

In een interview met Esquire bespreekt Jamie de carrière van zijn goede vriend Robert Pattinson, die een tijdje geleden werd gecast als de nieuwe Batman. Jamie vertelt dat hij best zijn twijfels heeft als het gaat om het vervullen van zo’n iconische rol, gezien de negativiteit die daar vaak mee gepaard gaat.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Amazon maakt spelprogramma gebaseerd op James Bond

"Vooringenomenheid is zo’n verschrikkelijke ziekte", meent Jamie. "Het is een ziekte in onze hele cultuur, maar vooral in mijn werkgebied. Mensen beoordelen andere mensen op basis van f---- eigenlijk alles en het is heel triest. Kijk maar naar hoe mensen reageerden toen bekend werd gemaakt dat Robert Batman ging spelen, het was voor 90 procent negatief."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Idris Elba is mogelijk dé nieuwe James Bond

En Robert is niet de enige, vertelt Jamie. "Toen Daniel Craig werd gecast als James Bond was het 100 procent negatief. Er werden zulke gemene dingen geschreven. En raad eens? Daniel Craig is f----- briljant en heeft de hele energie van James Bond veranderd. En iedereen die Robert niet zag zitten, vindt het nu ook leuk wat hij met Batman heeft gedaan."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

James Bond-acteur Jack Hedley op 92-jarige leeftijd overleden

Hoewel Jamie zich er dus van bewust is dat je nogal wat over je heen kunt krijgen bij het aannemen van zo’n iconische rol, ziet hij het wel zitten om gecast te worden als de nieuwe James Bond. Het feit dat zijn naam regelmatig wordt genoemd, is volgens hem 'heel leuk en cool'. "Als je kijkt naar alle namen die genoemd worden, dan staat er niet één iemand op het lijstje die momenteel niet bezig is met projecten die het heel goed doen."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!