Julia Roberts Beeld © ANP

Julia Roberts onthult waarom ze twintig jaar geen romcoms deed

19 april 2022 11:05

Wanneer Julia Roberts (54) in het najaar te zien is in 'Ticket to Paradise', is het bijna twee decennia geleden dat de actrice schitterde in een romantische komedie. Dat ze al die jaren het genre heeft vermeden, was niet omdat ze er klaar mee was, maar doordat er volgens haar geen enkel goed script voorbij kwam. Dat vertelt ze in een interview met 'The New York Times'.

"Ik heb de afgelopen achttien jaar ook drie kinderen gekregen. Dat legt de lat nog hoger"

"Mensen gaan er vanwege de hoeveelheid tijd die eroverheen is gegaan vanuit dat ik geen romantische komedie wilde doen", zegt de actrice, die bekend werd door rollen in romcoms als Pretty Woman, My Best Friend's Wedding en Notting Hill. "Als ik iets had gelezen waarvan ik dacht dat het qua script het 'Notting Hill'-niveau of qua humor het My Best Friend's Wedding-niveau had, zou ik het hebben gedaan. Maar ze waren er niet totdat ik deze film maakte die Ol Parker schreef en regisseerde." Daarmee doelt ze op de film Ticket to Paradise, waarin ze vanaf oktober te zien is naast George Clooney (60).

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Niet schrikken: Jim Bakkum doet voorlopig geen romcoms meer

Roberts zegt ook dat het feit dat ze kinderen heeft meespeelt in haar keuze voor een filmrol. "Ik heb de afgelopen achttien jaar ook drie kinderen gekregen. Dat legt de lat nog hoger, want dan gaat het er niet alleen om of het materiaal goed is. Het moet ook passen in het werkschema van mijn man en het schoolrooster en de zomervakantie van de kinderen. Ik kan niet alleen maar denken: 'O, ik wil dit doen'. Naarmate ze ouder worden, en vooral met mijn dochter, voel ik een verantwoordelijkheid om mijn kinderen te laten zien dat ik creatief kan zijn en dat het betekenisvol voor me is wat ik doe. Zo betekenisvol dat ik er gedurende een bepaalde tijd voor kies om me daar bijna meer op te concentreren dan op mijn familie, iets waar ik moeilijk mee in het reine kon komen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ashton Kutcher en Reese Witherspoon in nieuwe Netflix-romcom

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!