Vader Gijs en zoon Reinout Scholten van Aschat Beeld © ANP

Vader en zoon Scholten van Aschat scoren samen rol in Videoland-serie

22 april 2022 14:20

Vader Gijs (62) en zoon Reinout Scholten van Aschat (32) spelen twee hoofdrollen in de nieuwe grote Videoland-serie 'Het Land van Johan' van regisseur Eddy Terstall (58). Dat heeft Videoland, dat de serie gaat produceren en uitzenden, vrijdag bekendgemaakt. De twee acteurs spelen samen één rol: Reinout speelt de man als hij jong is, Gijs vertolkt de rol als hij ouder wordt.

"De hippietijd, de kroningsrellen, Fortuyn, de bankencrisis - alles komt langs in een groot en kleurrijk familie epos"

Andere hoofdrollen worden vertolkt door Bram Suijker, Marcel Hensema, Rifka Lodeizen en Abbie Chalgoum. Ook vaste 'muzes' van Eddy als Nadja Hüpscher, Roberta Petzoldt en Femke Lakerveld zullen in Het Land van Johan te zien zijn.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Aantal abonnees Videoland gegroeid tot bijna 1,1 miljoen

In de serie worden drie families gevolgd in de tweede helft van de twintigste eeuw en het eerste decennium van de 21e eeuw. Zij hebben alle drie een andere culturele achtergrond. De verbindende schakel tussen de verschillende plots vormen de diverse eindtoernooien waar het Nederlands elftal in deze decennia in speelde.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Gooische Vrouwen-regisseur maakt kerstfilm voor Videoland

"De hippietijd, de kroningsrellen, Fortuyn, de bankencrisis - alles komt langs in een groot en kleurrijk familie epos", aldus Eddy. Het is de bedoeling dat de opnames na de zomer van start gaan. En Het Land van Johan zal begin 2024 op Videoland te zien zijn.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!