Ozark Beeld © ANP

Internationale Videoland-serie met maker serie Ozark opkomst

22 april 2022 16:11

Videoland werkt mee aan een internationale serie van onder anderen Mark Williams (47), een regisseur die eerder de Emmy Award-winnende televisieserie 'Ozark' maakte. De coproductie heet 'Europe by Train', maakt Videoland vrijdag bekend. Ook werkt onder anderen schrijver Randy Oost mee aan de serie, die dat eerder deed voor de serie 'Mocro Maffia'.

"We hebben Nederlandse karakters en verhaallijnen"

"Ik had een show die ik ontwikkelde, acht jaar geleden", vertelt Mark bij het persmoment. "Iedereen zei dat het niet zou werken, maar ik bleef ervoor vechten. Eén bedrijf zei: we laten je jouw show maken. Dat werd Ozark." Een succesvolle serie, benoemt hij, wat dus laat zien dat je 'moet geloven in wat je maakt'. "Ik ben blij om Europe by Train eerst naar Videoland te brengen." Ook de Nederlandse cultuur is een onderdeel van de serie, benoemt de regisseur. "We hebben Nederlandse karakters en verhaallijnen. Dit wordt jong, sexy, cool, gevaarlijk."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Gooische Vrouwen-regisseur maakt kerstfilm voor Videoland

De streamingdienst zelf omschrijft de serie als 'een donkere en ruige serie'. Hierin wordt een Amerikaanse backpacker, genaamd Ben Walters, ingezet door drugssmokkelaars. Die voorzien Europa via het spoorwegnet van drugs, maar Walters 'heeft de potentie om hun feesttrein te laten ontsporen in een wereldwijde drugsoorlog'.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Akwasi en André Hazes krijgen eigen series bij Videoland

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!