Viola Davis Beeld © ANP

Viola Davis reageert op 'kwetsende' kritiek op rol Michelle Obama

26 april 2022 15:58

Viola Davis (56) is zich ervan bewust dat niet iedereen even onder de indruk is van haar vertolking van Michelle Obama (58) in de serie 'The First Lady'. "Het is ongelooflijk kwetsend als mensen negatieve dingen over je werk zeggen", zegt de 56-jarige actrice tegen 'BBC News', "maar het hoort erbij."

"Niet voor iedere rol kun je een award winnen"

"Niet voor iedere rol kun je een award winnen", zegt de actrice, dfie van kijkers van The First Lady met name te horen krijgt dat ze de gezichtsuitdrukkingen van Michelle Obama 'te overdreven' nadoet. Davis noemt de kritiek die sommige mensen online uiten 'wreed'. "Het dient geen enkel doel", aldus de actrice. "Het is mijn taak als actrice om gedurfde keuzes te maken."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Viola Davis vreest reacties op vertolking Michelle Obama in nieuwe serie

In een eerder interview liet Davis al weten het 'doodeng' te vinden om in de rol van Obama te kruipen. "Het is zo specifiek en zo moeilijk want iedereen weet wie Michelle Obama is, iedereen denkt haar te kennen. Ik wil niet dat ze beledigd is door hoe ik haar neerzet."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Viola Davis verkozen tot filmpionier van het jaar

In The First Lady kruipen ook twee andere actrices in de huid van een voormalig First Lady. Gillian Anderson speelt Eleanor Roosevelt en Michelle Pfeiffer kruipt in de huid van Betty Ford.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!