Alec Baldwin. Beeld © Getty Images

Man Rust-cameravrouw wil dat politie heftige beelden verwijdert

28 april 2022 17:08

De familie van de overleden cameravrouw Halyna Hutchins eist dat de politie van Santa Fe in de Amerikaanse staat New Mexico de beelden van het fatale schietincident op de set van de film 'Rust' verwijdert. Dat zegt de advocaat van de familie in een brief die naar de politie is gestuurd naar aanleiding van de maandag vrijgegeven beelden. Nieuwszender CNN heeft de brief ingezien.

De beelden zijn onderdeel van het onderzoek naar de fatale schietpartij en zijn opgenomen met een bodycam van een hulpverlener die aanwezig was op de set. Op beelden is onder meer de zwaargewonde cinematografe te zien die op de grond ligt terwijl hulpverleners haar leven proberen te redden. Volgens de advocaat van de familie heeft het vrijgeven van de beelden "onherstelbare" schade toegebracht aan de man van Halyna, Matthew Hutchins. De weduwnaar zou volgens de advocaat bang zijn dat de beelden gebruikt worden om hun zoon te treiteren.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Politie geeft beelden van fatale schietpartij op filmset Rust vrij

Acteur Alec Baldwin schoot vorig jaar oktober tijdens repetities op de filmset per ongeluk de 42-jarige Halyna Hutchins dood. Hij verwondde daarbij ook regisseur Joel Souza. Alec deed dat met een geladen pistool. De 64-jarige acteur dacht dat het rekwisiet ongeladen was.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Alec Baldwin voor zijn huis belaagd na schietincident film Rust

Het onderzoek naar het schietincident is nog altijd niet afgerond. Aanklagers wachten nog op een aantal rapporten totdat de beslissing wordt genomen of er iemand wordt vervolgd.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!