Beeld © Lionsgate Movies

Hunger Games-prequel in november te zien in de bioscoop

29 april 2022 07:31

Filmstudio Lionsgate heeft de releasedatum voor de vijfde film in de 'Hunger Games'-reeks bekendgemaakt. De film, die is gebaseerd op het gelijknamige boek 'The Ballad of Songbirds and Snakes', komt uit op 17 november 2023.

Het is al een tijdje geleden sinds het laatste deel van de filmreeks uitkwam. Mockingjay - Part 2 verscheen in 2015 in de bioscoop.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Opnames proloog The Hunger Games starten begin 2022

Eerder werd al bekend dat de film net als de voorgangers wordt geregisseerd door Francis Lawrence. Het gaat om een prequel, die zich dus afspeelt voor het verhaal van de eerste vier films. Het verhaal focust zich op het karakter Coriolanus Snow (gespeeld door Donald Sutherland in de eerste films), ver voordat Snow de tirannieke president van Panem wordt. Over de cast is nog niets bekendgemaakt. Schrijfster Suzanne Collins is opnieuw bij de productie betrokken.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Joepie: alle The Hunger Games-films te zien bij Videoland

De reeks vertelt over een apocalyptische toekomst waarin eens per jaar 'Hunger Games' worden georganiseerd, waarin kinderen elkaar moeten bevechten tot de dood erop volgt. Zowel de boeken als de films zijn erg populair. Jennifer Lawrence groeide door haar hoofdrol in de filmreeks uit tot een ster. Andere grote rollen werden gespeeld door Stanley Tucci, Woody Harrelson, Elizabeth Banks, Josh Hutcherson en Liam Hemsworth.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!