Harvey Weinstein Beeld © ANP

Zaak Harvey Weinstein uitgebreid met vijf extra getuigen

12 mei 2022 03:39

Een rechter in Los Angeles heeft woensdag bepaald dat er vijf extra personen tegen Harvey Weinstein (70) mogen getuigen in het proces tegen de oud-filmproducent dat deze zomer van start gaat. De aanklagers hadden om vijftien extra getuigen gevraagd.

Het gaat om vrouwen die Harvey Weinstein van seksueel wangedrag beschuldigen. Dat vermeende misbruik maakt geen onderdeel uit van de rechtszaak, maar met de getuigenissen willen de aanklagers een patroon in het gedrag van de oud-producent aantonen. Onder de tien getuigen die zijn afgevallen, zijn volgens Variety actrices Rose McGowan en Daryl Hannah.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Harvey Weinstein op vingers getikt na meesmokkelen chocola

De rechter oordeelde ook dat het misbruik waarvoor Harvey Weinstein al in New York is veroordeeld, genoemd mag worden in de zaak in Californië. De voormalig producent zit in New York een gevangenisstraf van 23 jaar uit voor seksueel geweld, maar is uitgeleverd aan Californië om daar terecht te staan voor aanranding en verkrachting van nog eens vijf vrouwen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Harvey Weinstein: 'Aantijgingen van Angelina zijn clickbait'

Net zoals in New York ontkent de oud-producent de aantijgingen in Californië. Volgens hem vond alle seks met wederzijdse instemming plaats.

Dit is de gevangenis waar Harvey Weinstein zijn straf zal uitzitten

01:46

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!