Hillary Clinton Beeld © EPA

Claire Danes en Dakota Fanning spelen Hillary Clinton in dramaserie

14 mei 2022 12:00

Claire Danes (43) en Dakota Fanning (28) gaan een rol spelen in 'Rodham', een dramaserie over het leven van Hillary Clinton (74). Het Amerikaanse 'Variety' meldt verder dat de serie, die nog in ontwikkeling is, niet meer te zien zal zijn bij streamingdienst Hulu. Hoewel dat eerder wel de bedoeling was, gaan de makers nu toch op zoek naar een andere zender voor de reeks.

De serie Rodham is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Curtis Sittenfeld uit 2020 en gaat over het leven dat Hillary gehad zou kunnen hebben als zij niet met Bill Clinton was getrouwd. De reeks moet meerdere seizoenen beslaan waarin Claire en Dakota ieder de rol van Hillary in een andere fase van haar leven zullen gaan spelen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Dakota Fanning speelt in immigrantendrama

Mocht de reeks een nieuwe zender vinden, wat wel verwacht wordt, dan zou het niet de eerste keer zijn dat het leven van Hillary verfilmd wordt. Vorig jaar werd ze nog gespeeld door actrice Edie Falco in de serie Impeachment: American Crime Story. In die serie kwam onder meer de affaire van Bill Clinton met Monica Lewinsky aan bod.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Deze actrice speelt Hillary Clinton in 'American Crime Story'

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!