Anne Hathaway Beeld © Getty Images

Anne Hathaway brengt eerbetoon aan schoonmoeder in nieuwe film

20 mei 2022 13:42

Actrice Anne Hathaway werd voor haar nieuwe film 'Armageddon Time' erg geïnspireerd door haar onlangs overleden schoonmoeder. Dat vertelde de 39-jarige Oscarwinnares vrijdag op het festival van Cannes waar de film in de competitie draait.

"Mijn schoonmoeder is onlangs overleden. Zij was de beste Joodse moeder die je je voor kan stellen"

Armageddon Time vertelt over de vriendschap tussen de Joodse tiener Paul en Johnny, een Afro-Amerikaanse jongen in het New York van begin jaren tachtig. Het verhaal is mede gebaseerd op de jeugd van regisseur James Gray. Anne Hathaway speelt de moeder van Paul.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Anne Hathaway 'was negende keus' voor Devil Wears Prada

"Mijn man is Joods", vertelde de actrice vrijdag tijdens een sessie met journalisten. "We hebben veel gesproken over wat mijn rol in deze film betekent voor hem en voor onze familie. Mijn schoonmoeder is onlangs overleden. Zij was de beste Joodse moeder die je je voor kan stellen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Anne Hathaway te zien in miniserie over de val van WeWork

Anne stopte alle liefde voor haar schoonmoeder in deze rol. "Dit vak biedt de kans om in je spel, voor de camera, zaken te tonen die je niet goed in woorden uit kan drukken. Haar invloed op mijn leven was en is nog steeds heel groot." De film is tegelijkertijd opvallend grimmig. Het racisme en de vooroordelen waar de beide jongens tegenaan lopen worden benoemd. En regisseur James toont ook het fysieke geweld waarmee de vader van Paul zijn zoon discipline probeert bij te brengen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Surprise! Anne Hathaway verrast met babyshower

De actrice vindt het goed dat Armageddon Time toont hoe er veertig jaar geleden met kinderen werd omgegaan: "We kunnen de geschiedenis niet herschrijven: kinderen met een riem slaan werd toen als een normale straf van ouders gezien."

Maar ze hoopt wel dat het tonen van dit soort zaken de kijker aanzet tot nadenken. "We moeten ons blijven realiseren dat we elke dag weer de keuze hebben hoe we met andere mensen omgaan, hoe we ons uitlaten over anderen, wat we denken over anderen. Het is goed als kunst kan aanzetten tot nadenken over wat we misschien anders of beter zouden kunnen doen in ons leven."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Anne Hathaway kan roem en succes nog altijd niet bevatten

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!