Riley Keough Beeld © ANP

Kleindochter Elvis Presley geraakt door film over haar opa

21 mei 2022 18:35

Riley Keough (32), de kleindochter van de legendarische Elvis Presley, heeft gehuild bij het zien van de nieuwe film die regisseur Baz Luhrmann over haar grootvader heeft gemaakt. Dat vertelde de dochter van Lisa Marie Presley (54) aan entertainmentsite 'Variety' tijdens het filmfestival van Cannes, waar deze week ook haar eigen regiedebuut 'War Pony' te zien is.

"Het was een heel emotionele ervaring"

"Het was een heel emotionele ervaring. Het is heel intens om naar te kijken als het over je eigen familie gaat", vertelde de 32-jarige Riley, die de biopic over haar grootvader vooraf al mocht bekijken. "Ik begon binnen vijf minuten te huilen en stopte daar niet meer mee. Er zijn veel familie- en generatietrauma's begonnen in de periode die ook in de film te zien is."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Priscilla Presley met Elvis-vertolker Austin Butler op Met Gala

De jonge regisseur en actrice vertelde ook dat Bas Luhrman voor hij aan zijn speelfilm begon uitgebreid met haar, haar moeder en oma Priscilla Presley heeft gesproken. De familie gaf de regisseur ook toegang tot Graceland, het landgoed in Memphis waar Elvis woonde. Verder hebben ze geen bemoeienis gehad met de film, zegt Riley. "Uiteindelijk gaan wij Baz Luhrmann niet vertellen hoe hij een film moet maken."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Austin Butler omgetoverd tot Elvis Presley in eerste trailer

In Elvis vertelt Baz Luhrmann (The Great Gatsby) het verhaal van wereldster Elvis Presley gezien door de ogen van Colonel Tom Parker, een Nederlander die eigenlijk Dries van Kuik heette. Hij ontdekte Elvis en was jarenlang zijn manager. De film beslaat ongeveer de twintig jaar na zijn doorbraak, midden jaren 50. Hoofdrollen zijn voor Austin Butler en Tom Hanks. De film gaat op donderdag 23 juni wereldwijd in première.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!