Marokkaanse Bruiloft Beeld © Johan Nijenhuis & co

Cast van Marokkaanse Bruiloft aanwezig tijdens festival Cannes

22 mei 2022 10:00

De cast van de nieuwe Nederlandse komedie 'Marokkaanse Bruiloft' doet zondag het filmfestival van Cannes aan. Acteurs Soumaya Ahouaoui (35), Nora El Koussour (28), Pip Pellens (28) en Nabil Aouled Ayad (37) zijn op verzoek van regisseur Johan Nijenhuis (54) naar de Cote d'Azur gekomen.

Marokkaanse Bruiloft wordt op de markt van Cannes aangeboden aan buitenlandse kopers. De komedie wordt voor mensen uit de internationale filmwereld een paar keer vertoond. Volgens regisseur Johan is er onder meer interesse vanuit Frankrijk, Italië en Duitsland.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Nieuwe film Johan Nijenhuis brengt New York naar Nederland

Ook schrijfster Mina El Hannaoui is aanwezig. Zij schreef mede het script en maakte de film samen met Johan, bekend van bioscoophits als Verliefd op Ibiza en Toscaanse Bruiloft. Mina wilde met de film de Marokkaans-Nederlandse gemeenschap op een positieve manier in beeld brengen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Johan Nijenhuis scoort met Onze Jongens in Miami

Marokkaanse Bruiloft gaat over een single, jonge vrouw die ervan droomt om een succesvolle advocaat te worden, maar haar familie vindt het belangrijker dat ze eindelijk eens gaat trouwen. De film is vanaf donderdag 2 juni te zien in de bioscopen.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!