LHBTI-film met Nasrdin Dchar naar Amerikaanse bioscopen

23 mei 2022 10:00

De nieuwe internationale speelfilm 'El Houb' van regisseur Shariff Nasr is binnenkort te zien in de Amerikaanse bioscopen. In de film spelen de Nederlandse acteurs Nasrdin Dchar (43), Fahd Larhzaoui (43) en Louis d'Or-winnaar Emmanuel Ohene Boafo (29) de hoofdrollen.

“Niets verdwijnt werkelijk door het dood te zwijgen"

De film is aangekocht door distributeur Dark Star Pictures. Dat heeft producent BIND maandag bekendgemaakt op het festival van Cannes. Fahd Larhzaoui speelt Karim, een man die besloten heeft uit de kast te komen voor zijn Marokkaans-Nederlandse ouders. Emmanuel Ohene Boafo speelt zijn partner. En Nasrdin Dchar, die je onder meer kunt kennen van Mocro Maffia, speelt een belangrijk persoon uit het verleden van Karim.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Nasrdin Dchar pakt rol in coming out-film: 'Super relevant en actueel'

Hoofdrolspeler Larhzaoui was eerder te zien in series als Huisje boompje beestje, Papadag en Moordvrouw. Het verhaal van El Houb is mede gebaseerd op zijn eigen ervaringen, waar hij eerder ook een toneelvoorstelling over maakte.

De grotendeels Arabisch gesproken film is recent opgenomen in Nederland. Het is de bedoeling dat El Houb in oktober 2022 in de Nederlandse bioscopen te zien is. Het drama is het speelfilmdebuut van Shariff Nasr, die eerder zijn sporen verdiende met korte films en als scenarist.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Aanvaller Dave Chappelle: 'Zijn LHBTQ-grappen triggerden me'

Naast het conflict binnen de familie over Karims geaardheid wil de regisseur met deze film vooral de dialoog aangaan over moeilijk bespreekbare onderwerpen in de MENA-cultuur: “Niets verdwijnt werkelijk door het dood te zwijgen.” Producent BIND Film maakte eerder onder meer de gelauwerde film Mijn bijzondere rare week met Tess en De veroordeling, over de Deventer Moordzaak.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!