Zahra Amir Ebrahimi Beeld © ANP

Song Kang-ho en Zahra Amir Ebrahimi vallen in de prijzen in Cannes

28 mei 2022 22:14

Op het filmfestival van Cannes hebben Zahra Amir Ebrahimi (41) en Song Kang-ho (55) de prijzen gewonnen voor beste actrice en beste acteur. Ook was er een prijs voor regisseur Park Chan-wook (58).

Zahra Amir Ebrahimi werd door de jury gekozen tot beste actrice. Zij speelt in het Iraanse misdaaddrama Holy Spider een rechercheur die op jacht is naar een moordenaar van vrouwelijke sekswerkers. De Iraanse actrice won eerder al een prijs voor haar acteerprestatie in de film Bride Price vs. Democracy.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Cast van Marokkaanse Bruiloft aanwezig tijdens festival Cannes

Song Kang-ho uit Zuid-Korea kreeg de prijs voor beste acteur. Hij viel op door zijn rol in de film Broker, een film van regisseur Hirokazu Kore-eda. Song speelde eerder in de veelgeprezen film Parasite. In Broker speelt Song een eigenaar van een wasserette die zich ontfermt over ongewenste kinderen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Groep vrouwen protesteert op rode loper Cannes

De Koreaanse regisseur Park Chan-wook won voor zijn film Decision to Leave de prijs voor beste regisseur. De Egyptenaar Tarik Saleh mocht naar voren komen om de prijs voor beste scenario op te halen voor de film Boy from Heaven.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!