Norbert ter Hall Beeld © ANP

Norbert ter Hall gaat debuutroman Stefan Raatgever verfilmen

29 mei 2022 10:00

Regisseur Norbert ter Hall (55) en scenarist Robert Alberdingk Thijm (56), die samen de hitserie 'A'dam-EVA' maakten, gaan de debuutroman 'De jongen die van een klif sprong' van schrijver Stefan Raatgever verfilmen. Hun productiehuis Willy Waltz International heeft de rechten gekocht voor een serie van uitgeverij Luitingh-Sijthoff.

Dat maakten zij zondag bekend op de laatste dag van het festival van Cannes. Het boek gaat over de negentienjarige scholier Alec van wie het kabbelende bestaan vlak voor het eindexamen wordt opgeschud door de komst van een nieuwe klasgenoot. De onaangepaste Björn maakt gevoelens bij Alec los die hij tot dan toe heeft weten te verbergen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Song Kang-ho en Zahra Amir Ebrahimi vallen in de prijzen in Cannes

Norbert en Robert ontwikkelden en co-produceerden met hun productiehuis eerder onder meer de speelfilm Mi Vida, met Loes Luca in de hoofdrol, en de verfilming van de roman De Belofte van Pisa van Mano Bouzamour. Het is nog niet bekend wanneer de serie in productie wordt genomen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Cast van Marokkaanse Bruiloft aanwezig tijdens festival Cannes

Op dit moment werkt het duo nog aan de serie Bestsellerboy, gebaseerd op een ander boek van Mano. Deze moet komend voorjaar op televisie te zien zijn.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!