Ruben Östlund Beeld © ANP

Film van regisseur Ruben Östlund dit najaar in Nederlandse bios

29 mei 2022 16:46

De satire 'Triangle of Sadness' van regisseur Ruben Östlund (48) zal dit najaar in de Nederlandse bioscopen te zien zijn. Dat heeft distributeur September Film zondag gemeld. Een exacte datum is nog niet bekend. De film kreeg dit jaar de Gouden Palm op het filmfestival in Cannes.

Triangle of Sadness gaat over een cruiseschip dat vergaat. De rijke opvarenden moeten daarna op een onbewoond eiland een nieuw bestaan opbouwen. Harris Dickinson, Charlbi Dean en Woody Harrelson zijn in de film te zien. Ruben won in 2017 zijn eerste Gouden Palm voor de film The Square. Deze film trok in Nederland meer dan 100.000 bezoekers naar de bioscoop.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ruben Östlund schokt Cannes met zwarte satire

Van een aantal andere grote prijswinnaars is de releasedatum al wel bekend. De Belgische broers Dardenne ontvingen een speciale juryprijs voor hun schrijnende immigrantendrama Tori et Lokita, over twee illegale kinderen in Vlaanderen die proberen het hoofd boven water te houden. Distributeur Cinéart brengt de film op 20 oktober in de bioscopen uit.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Zweedse regisseur Ruben Östlund wint opnieuw de Gouden Palm

Close van de Vlaamse regisseur Lukas Dhont won de Grand Prix, de tweede prijs van het festival. De 30- regisseur kreeg de award voor het coming-of-agedrama Close, over de hechte vriendschap tussen twee tienerjongens die door de reacties van de buitenwereld onder druk komt te staan. Distributeur Vendette heeft Close voor 3 november op de releaselijst staan.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!