Beeld © ANP

Quentin Tarantino start eigen podcast over oude films

3 juni 2022 03:59

Quentin Tarantino (59) start volgende maand met een podcast waarin hij tips geeft over films die hij klanten aanraadde toen hij nog in een videotheek werkte. De filmmaker kocht later de inventaris van die zaak, Video Archives, en bouwde de videotheek na in zijn huis.

"Films kijken was wat ons samenbracht en vrienden maakte"

De podcast wordt vernoemd naar de videotheek in het Californische Manhattan Beach. Quentin kreeg daar begin jaren 80 een baan en werkte er samen met Roger Avary, met wie hij later het script voor Pulp Fiction schreef. Avary wordt co-host van de podcast en zijn dochter Gala zal daarin ook te horen zijn.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Regisseur Quentin Tarantino wordt opnieuw vader

Quentin en Roger deelden in hun videotheektijd een liefde voor onbekende films. Volgens Variety werden de twee in die tijd lokale beroemdheden vanwege hun filmkennis en tips die ze hadden voor klanten van de zaak.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Quentin Tarantino aangeklaagd voor verkopen scènes Pulp Fiction

In een persverklaring over de lancering van The Video Archives Podcast lieten de twee weten: "We hadden toen we achter de balie van Video Archives werkten nooit gedacht dat we dertig jaar later weer hetzelfde zouden doen als toen: met een grote passie VHS-banden bespreken. Films kijken was wat ons samenbracht en vrienden maakte, en het is onze liefde voor film die ons vandaag de dag nog altijd samenbrengt."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Quentin Tarantino wilde meer doen tegen Harvey Weinstein

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!