Thor: Love and Thunder Beeld © The Walt Disney Company Benelux

Thor: Love and Thunder kortste Marvel-film in vier jaar tijd

13 juni 2022 14:58

De nieuwe Marvel-film, 'Thor: Love and Thunder', wordt de kortste bioscoopfilm van de studio in vier jaar tijd. Dat melden Amerikaanse media. Het nieuwe avontuur van de Noorse god duurt slechts 1 uur en 59 minuten. De laatste Marvel-film die binnen twee uur eindigde, was 'Ant-Man and the Wasp' uit 2018.

De hoofdrol wordt opnieuw gespeeld door Chris Hemsworth, die de superheld ook in de eerdere Thor-films speelde. Daarnaast zijn ook Natalie Portman (als de vrouwelijke Thor), Tessa Thompson (als Valkyrie) en Christian Bale (als Gorr the God Butcher) te zien.

Taika Waititi, die het derde deel Thor: Ragnarok regisseerde, nam opnieuw de regie op zich. De film draait vanaf 6 juli in de Nederlandse bioscopen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Chris Hemsworth feliciteert 'verkeerde' Chris Evans

De langste Marvel-film tot nu toe was Avengers: Endgame uit 2019. De lengte van drie uur en één minuut stoorde de fans overigens niet. De film staat met een wereldwijde opbrengst van 2,7 miljard dollar op de tweede plaats van commercieel meest succesvolle bioscooptitels aller tijden. Op de eerste plaats staat Avatar (2009 met 2,8 miljard dollar), het brons is nog steeds voor Titanic (1997, met 2,4 miljard dollar).

Trailer vervolg Avatar al miljoenen keren bekeken en deel 3 is al opgenomen

04:33
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Orphan Black-actrice speelt She-Hulk in nieuwe serie van Marvel

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!