Tom Cruise Beeld © Getty Images

Top Gun 2 passeert als derde film na pandemie 900 miljoen dollar

22 juni 2022 08:58

'Top Gun: Maverick' heeft binnen een maand na de release meer dan 900 miljoen dollar opgebracht. Dat meldt 'The Hollywood Reporter'. Het is daarmee de derde film sinds de uitbraak van de coronapandemie in maart 2020 die dit gepresteerd heeft. Eerder lukte dit 'Spider-Man: No Way Home' en 'Doctor Strange in the Multiverse of Madness'.

Over de hele wereld breekt het vervolg op Top Gun uit 1986 records. In Nederland is Maverick vanaf afgelopen maandag officieel de succesvolste film van acteur Tom Cruise ooit. Dit record stond tot nu toe op naam van de zesde Mission: Impossible-film Fallout, uit 2018.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Top Gun 2 officieel grootste Tom Cruise-film óóit in Nederland

Het langverwachte vervolg van Top Gun beleefde vorige maand de Europese première op het filmfestival van Cannes. In Top Gun: Maverick krijgt de rebelse piloot van zijn oude maatje Ice (Val Kilmer), inmiddels generaal, een speciale opdracht om een jonge lichting vliegeniers te trainen voor een heel bijzondere en gevaarlijke missie. Een van de jonge piloten is Bradley 'Rooster' Bradshaw (Miles Teller), de zoon van Mavericks overleden beste vriend Goose.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!